Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından dar gelirli aileler için yaptırılacak olan 742 adet konut satışında son gün 30 Eylül

Kahramanmaraş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı Karacasu Bölgesinde yaptıracağı 742 adet konut başvuru şartlarını belirledi. SYDV Başkanlığı, Kahramanmaraş Merkez ilçe sınırları içerisinde TOKİ işbirliğinde yürütülen Sosyal Konut Projesi kapsamında 284 (1+1) ve 458 (2+1) olmak üzere toplan 742 konut yaptıracak. Yaptırılan konutlar ise maliyet tutarları üzerinden uygun ödeme koşulları ile taksitli olarak satışa sunulacak. Hanede yaşayan kişi sayısı fazla olan istekliler öncelikle (2+1) konutlar için değerlendirilecek ve istekliler ayrıca konut seçiminde bulunmayacak.

     Söz konusu konutlar için başvuruda bulunmak isteyen ve Kahramanmaraş Merkez İlçe sınırları içerisinde en az üç yıldır ikamet edenler başvurularını şahsen 1-30 Eylül 2012 tarihleri arasında başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte Kahramanmaraş SYDV’ye yapacaklar.

     BAŞVURU ŞARTLARI

     SYDV’nin yaptıracağı konutlardan almak isteyenler öncelikle T.C. vatandaşı olmak zorundalar. Bunun dışında en az 30 yaşında olmak, ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmaz, babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bayanlarda en az 25 yaşında olmak şartı da aranıyor.

Kanunla kurulu sosyal güvenlik kurumlarına (emekli sandığı, bağkur, sigorta) tabi olmamak ve 3294 Sayılı Kanun a uygunluğu ile ilgili SYDV tarafından tespit edilmek (SYDV’den yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak) şartını taşıyanlar, Merkez İlçe sınırları içerisinde en az 3 (üç) yıldır ikamet etmet ve kendisi ile eşi, velayeti altındaki çocukları ve hanede yaşayan diğer kişilerin mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmamak şartını da taşıyacaklar.

Ayrıca, bir hane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak ve TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak ta başvuru şartları arasında yer alıyor.

     BAŞVURU BELGELERİ

     SYD Vakfı ndan temin edilecek başvuru formu. Nüfus cüzdan fotokopisi. İkametgah ilmühaberi (Merkez ilçe sınırları içerisinde en az 3 (üç) yıldır ikamet ettiğine dair). Bütün aile bireylerinin T.C.kimlik numaralarını gösterir nüfus aile tablosu. Özürlü vatandaşlarımız özürlü kimlik kartının fotokopisini veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu (en az %50 özürlü olduğuna dair).

 Başvuru sahibi ayrıca başvuru formunda istenilen diğer belgeleri vermekle yükümlüdür. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir. Belirtilen başvuru şartlarına sahip olan; 1.Kategori olan “En az yüzde 50 özürlü vatandaşların” 2.K ategori olan “Diğer alıcı adaylarının” başvuruları ayrı olarak 2 kategoride kabul edilecek.

3294 Sayılı Kanun kapsamında bulunan özürlü vatandaşlar için 29(1+1) ve 46 (2+1) olmak üzere toplam 75 konut kontenjanı ayrılacak.

     HAK SAHİPLERİNİN BELİRLENMESİ

     Başvuruların SYDV Mütevelli Heyeti tarafından incelenmesi neticesi durumları 3294 Sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilen isteklilerden konut hak sahiplerini belirlemek üzere TOKİ tarafından belirlenecek yer ve tarihte, asil ve yedek konut sahibi kurası noter huzurunda çekilecek. Kurada yüzde 50 oranında yedek liste belirlenecek.

One Response to Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından dar gelirli aileler için yaptırılacak olan 742 adet konut satışında son gün 30 Eylül

  1. Ali işbilir says:

    dairenin özelliklerinden bahsetseniz

Yorum bırakın